Kundecase: Billund Airport


”Fra størrelse 32 til 62. Alle skal se ens ud, og alle skal føle sig godt tilpas”

På deres på vej gennem lufthavnen møder rejsende Billund Airports medarbejdere, som er klædt i koksgrå uniformer med gult logo og hvide skjorter. Lige fra check-in og security til butikker og boarding. Tøjeksperten er fast leverandør af beklædning til de cirka 400 medarbejdere, som alle fremstår ens i uniformen, så de er nemme at genkende for de rejsende og repræsenterer lufthavnens profil gennem tøjet.

Lars Rasmussen fra Tøjeksperten er den faste kontaktperson for Charlotte Friis, som er beklædningsansvarlig hos Billund Airport. De har et tæt samarbejde, hvor fleksibilitet og dag-til-dag levering er vigtige faktorer, især når nye medarbejdere skal klædes på.

”Jeg ved aldrig, hvilken størrelse, der træder ind ad døren. Vi har en del uniformsdele hængende, men jeg løber nogle gange tør for enkelte størrelser. Hvis det er tilfældet, kontakter jeg Lars fra Tøjeksperten, og han sørger for levering fra dag til dag. Vores ordrer er efterhånden tilregnet leverandørens produktion, så de kan sende med det samme, og vi oplever derfor meget sjældent restordre.”

Uniformen med broderet logo og en anden længde og indsnit end standard er Billund Airports helt egen model. Lars Rasmussen fra Tøjeksperten er uddannet inden for beklædning, og Charlotte oplever derfor, at der løbende er god sparring omkring beklædningen af de mange medarbejdere – også når nye ideer eller behov opstår. De fleste tilretninger går også gennem Tøjeksperten, som sørger for, at tøjet tilpasses den enkelte i tilfælde, hvor det er nødvendigt.

Udover det tætte samarbejde på daglig basis, holder Tøjeksperten en gang om året et møde med Billund Airport, hvor samarbejdet evalueres, overblik over bestillinger og lagerføring gennemgås med leverandøren, ideer til beklædning diskuteres, og der spørges ind til aktuelle og fremtidige behov. Ifølge Charlotte Friis fungerer samarbejdsformen optimalt, fordi der er styr på både på den daglige levering og på de store linjer, når det gælder den bagvedliggende produktion og lagerstyring.

Image